30
Oct 12

In adolescenta toti suntem mai mult sau mai putin resemnati cu gandul ca acneea declansata de dezechilibre hormonale specifice varstei este ceva normal si trecator. Persistenta acneei la varsta adulta reprezinta insa o problema dermatologica de luat in serios.
Aproximativ 20% dintre adulti sufera de acnee, din cauza alimentatiei nesanatoase, dezechilibrelor hormonale si stilului de viata stresant. In general ignoram problemele de sanatate ale pielii si putini dintre noi consulta un dermatolog si stiu care sunt regulile elementare pentru mentinerea sanatatii epidermei. Modalitatile prin care va puteti recapata sanatatea pielii , in cazul in care suferiti de acnee, formeaza un ansamblu de reguli simple dar eficiente, peste care este bine sa nu treceti.
1. Consumati suficiente lichide. Hidratarea corecta a organismului previne infundarea porilor pielii si extinderea acneei. Inclusiv tenul gras trebuie hidratat corect.
2. Evitati consumul excesiv de alimente foarte bogate in grasimi (carne prajita, ciocolata, nuci si arahide, ciocolata cu lapte). Zaharul si carbohidratii pot declansa inflamatii si eruptii cutanate.
3. Respectati igiena mainilor. Nu atingeti pielea fetei daca nu v-ati spalat pe maini. Nu incercati sa spargeti cosurile, deoarece iritarea acestora poate determina extinderea infectiei.
4. Curatati-va pielea in mod corect, fara sa exagerati. Prin spalare prea agresiva, in mod repetat, utilizand substante nepotrivite, veti strica echilibrul epidermei. Folositi produse naturale, echilibrate din punct de vedere al compozitiei, care sa actioneze ca agenti purificatori ai zonelor afectate.
5. Nu neglijati importanta unei cure cu apa marina si soare. O vacanta pe litoral in fiecare an are efecte benefice asupra curatarii pielii dumneavoastra si echilibreaza continutul de saruri la nivelul epidermei.
6. Evitati transpiratia abundenta care determina acumularea de sebum si blocarea porilor pielii. Folositi deodorante medicale fara compusi chimici agresivi, pentru a va pastra pielea curata.

Leave a Reply