11
Oct 12

Sa folosim un limbaj normal si sa spunem ca venele varicoase sunt urate. Am putea inlocui cuvantul urat cu inestestic, dar cand o femeie merge pe strada si picioarele sunt pline de vene varicoase, cineva rau intentionat spune: “Ce picioare urate are!”. Nicidecum inestetice.
De cele mai multe ori, persoana in cauza nici nu are reactie la asemenea rautati. Poate fi coplesita de durerea care o provoaca aceasta boala, de senzatia de greutate in picioare pe care o resimte sau poate… de problemele cotidiene.
Daca sunteti una dintre aceste persoane cu insuficienta venoasa, varice, varice esofagiene, tromboze, tromboflebita, ulcer varicos, aveti dureri si senzatie de greutate in picioare, edeme (glezne umflate), crampe musculare, furnicaturi, puteti apela la urmatoarele:
- In stadiul precoce, daca nu vreti sa apelati la chirurgie, puteti sa luati suplimente alimentare care imbunatatesc circulatia sanguina, reduc fragilitatea peretilor capilari, imbunatatesc tonusul peretilor si al valvelor venoase, imbunatatesc elasticitatea pielii, reduc coagularea si formarea trombilor venosi etc. Unul din suplimentele naturiste poarta denumirea de Vein Defense si are in compozitie Vitamina C, Castan salbatic, Gotu Kola,Tocoferoli Ghimpe, Curcumin, extract din vin rosu frantuzesc etc.
Vein Defense Cream, crema pe care trebuie sa o aplicati extern printr-un masaj usor de jos in sus, fiind o alta alternativa foarte eficace contra varicelor.
-Pe baza unei prescriptii medicale, in functie de gradul insuficientei venoase de care suferiti, in farmacii gasiti ciorapii antivarice;
- Puteti apela la plante care imbunatatesc circulatia si anume: paducel, usturoi, ghimbir si la plante care ajuta la refacerea tonusului peretilor vaselor de sange: ashwagandha, schinduf, armurariu, ginseng;
- Pentru facilitarea reintoarcerii sangelui stagnant din vene catre inima, o solutie este gimnastica medicala. Spre exemplu o metoda ar fi „postura lumanarii”;
- Schimbati-va modul de alimentatie pentru ca exista o serie de alimente care refac tonusul peretilor venosi, cum ar fi: fasole mung, orez integral, ciuperci, linte etc.
- Daca sunteti o persoana obeza, cel mai indicat ar fi sa reduceti din greutatea corporala;
- Evitati incaltamintea cu tocuri inalte si totodata, atunci cand va asezati, evitati pozitia „picior peste picior”.
Atentie! Nu numai in situatiile urgentelor medicale sau chirurgicale apelati la medic, ci si atunci cand aveti nevoie sa vi se stabileasca diagnosticul, in urma unei examinari medicale, pentru a fi indrumat corespunzator.

Leave a Reply