9
Apr 13
Hipertensiunea - Valori crescute ale presiunii arteriale

Hipertensiunea - Valori crescute ale presiunii arteriale

Hipertensiunea arteriala este o afectiune care poate surveni din mai multe motive. Pentru aceasta, trebuie ca mai intai sa constientizam si mai apoi sa prevenim, pentru a nu avea probleme mai tarziu in viata. Asa dupa cum spuneam, hipertensiunea arteriala are mai multe cauze. Printre acestea se numara si consumul exagerat de alcool, consumul peste limita de sare, obezitarea si altele (strs, stil de viata sedentar).

Deasemenea, pe langa cauzele cunoscute si expuse mai sus, avem si o serie de factori de risc care pot duce la aparitia acestei afectiuni. In primul rand amintim de un istoric de hipertensiune in familie; astfel, daca in familie ati avut mai multe persoane cu hipertensiune, sunteti mult mai expusi sa aveti parte de hipertensiune la o anumita varsta.

Pe langa acest factot major de risc, mai amintim si de alti factori mai mici insa care deasemenea pot duce la aparitia hipertensiunii. Sunt expuse astfel foarte mult si persoanele care nu fac mult exercitiu si activitate fizica si deasemenea, persoanele supraponderale. Nu in ultimul rand amintim ca si fumatul sau existenta diabetului pot duce si ele la aparitia acestei boli cardiovasculare.

Ce trebuie sa facem pentru a preveni aparitia hipertensiunii, sau, daca exista deja intr-un stadiu incipient, ce trebuie sa facem pentru a o opri?

In cazul hipertensiunii, cea mai buna este prevenirea aparitiei. In acest sens, puteti utiliza o serie de suplimente nutritionale pentru hipertensiune arteriala. Daca sunteti de parere ca ati putea fi expusi acestei afectiuni, cel mai bine este sa consultati un medic pentru indrumari la sigur.

Totusi, in cazul in care hipertensiunea arteriala exista deja in stadiu incipient, asa cum aminteam si mai sus in intrebare, o vizita la doctor este categoric necesara. Motivul este foarte simplu: afectiunea poate degenera si poate afecta foarte tare organismul uman.

 

Leave a Reply