20
Noi 12

Sindromul oboselii cronice, destul de greu de identificat si explorat in se manifesta prin slabirea functiilor vitale, o stare generala proasta si senzatie de oboseala si surmenaj persistenta chiar si dupa perioade de odihna.
In general oboseala cronica se asociaza cu munca prelungita si efortul fizic si intelectual nesustinut in mod corect de o alimentatie optima si de respectarea unui timp adecvat de odihna in functie de particularitatile organismului fiecaruia dintre noi.
Printre cauzele generale ale oboselii cronice se numara:
- Perioadele stresante prelungite: activitatile intelectuale intense si indelungate, munca peste program, acumularea de sarcini si probleme nerezolvate la birou, eventuale probleme personale sau familiale, noptile nedormite, o depresie sau o stare de anxietate – toate acestea provoaca stress care uzeaza capacitatile intelectuale si fizice.
- Fumatul: pe langa toate efectele fizice devastatoare pe termen lung, fumatul are si un rol important in activarea oboselii cronice intrucat deregleaza functiile organismului si ingreuneaza capacitatea acestuia de regenerare energetic; este un fapt demonstrate ca fumatorii dorm mai putin si mai prost decat persoanele nefumatoare, acest factor singular fiind suficient pentru a lua in considerare efectul negativ asupra starii generale de sanatate;
- Insomniile sau somnul insuficient: nu doar persoanele fumatoare au probleme cu somnul, toti cei care sufera de insomnia ori nu reusesc sa se odihneasca suficient prezinta deja simptomele sindromului oboselii cronice.
- Relaxarea este una dintre primele masuri pe care trebuie sa le luam atunci cand ne confruntam cu situatii stresante si perioade dificile din viata noastra. Trebuie sa invatam sa tragem o linie intre sarcinile de serviciu, problemele urgente pe care dorim sa le rezolvam si nevoia corpului si mintii noastre de a se relaxa. In functie de constitutia fizica a fiecaruia, este posibil sa putem rezista o perioada lunga de timp fara a ne relaxa, insa vom avea de suferit daca nu putem face diferenta intre necesitatea de a ne concentra pe sarcini si probleme stringente si nevoia de a ne mentine mintea si corpul libere de influente negative.
- Alimentatia sanatoasa si activitatile sportive - sunt practic coordonate fundamentale ale unei vieti normale din punct de vedere fizic si psihic. Acumularea de toxine din alimente nesanatoase precum si stilul de viata sedentar nu vor face decat sa contribuie la oboseala cronica.
- Sustinerea organismului in perioade dificile prin adjuvanti energetic naturali, complexe de vitamine si comprimate din plante care sa aduca aportul necesar de vitamine, minerale si nutrienti necesari organismului.
Pe Sanavita.ro gasiti o serie de produse integral naturale destinate sustinerii performantelor organismului si recuperarii energetice fizice si psihice atat de importante pentru a face fata in mod sanatos provocarilor existentei de zi cu zi.

Leave a Reply