5
Iul 13

sulforaphane broccoliMicrobacteria in forma de spirala, cunoscuta sub denumirea de Helicobacter Pylori, ce salasluieste in interiorul stomacului sau duodenului, terorizeaza inca o multime de persoane din toata lumea. Aceasta poate cauza inflamatia mucoasei ce imbraca interiorul stomacului sau al duodenului. La 20 de ani de cand a fost descoperita, Helicobacter Pylori nu mai este o necunoscuta in privinta cauzelor ce o determina, simptomatologiei, efectelor negative asupra organismului sau a modalitatilor de tratare.

Care sunt caile de transmitere?

Cea mai comuna cale de transmitere a bacteriei Helicobacter Pylori, se face de la persoana la persoana, prin contactul bucal sau a picaturilor de saliva. O alta modalitate este favorizata de ingestia apei contaminate sau a fructelor si legumelor nespalate corespunzator si contaminate cu materiale fecale.

Pornind de la caile de transmitere, este usor de dedus ca dezvoltarea acestui microorganism depinde de precarietatea conditiilor de igiena, specifice tarilor in curs de dezvoltare. Cu toate ca in tarile occidentale Helicobacter Pylori tinde sa fie eradicat, inca mai mult de jumatate din populatia planetei este afectata de acest microoragnism.

Tabloul simptomatic

sulforafan-brocoliToate persoanele ar putea fi contaminate cu bacteria Helicobacter Pylori, fara sa stie insa, datorita faptului ca prezenta acesteia, in 80-85 % din cazuri, este total asimptomatica. Asadar, existenta acestei bacterii la nivelul mucoasei gastrice, nu echivaleaza cu o patologie propriu-zisa. In cazul subiectilor mai ghinionisti, procesul inflamatoriu gastric se poate intensifica, provocand gastrita, ulcerul gastric si duodenal, in functie de localizarea bacteriei si de gravitate. Infectia cu HP, in cazul cronicizarii unei malatii netratate, cauzeaza in situatiile extrem de grave, cancerul gastric.

Tabloul simptomatic, in cazul gastritelor, cuprinde:

Simptomele sunt mai accentuate la cateva ore dupa mese si atenuate o data cu administrarea unor alimente sau produse farmaceutice antiacide.

Ulcerele gastrice sau duodenale, sunt recunoscute prin senzatia de arsuri puternice in ”cosul pieptului” (zona dintre coaste, deasupra ombilicului) si se manifesta prin prezenta ulceratiilor la nivelul mucoaselor stomacale (ulcer gastric) sau duodenale (ulcer duodenal). Pacientii acuza puternice dureri abdominale semnaland chiar urme de sange in reziduurile fecale sau in voma.

Tratamente si remedii in cazul infectiei cu Helicobacter Pylori

Colostrum-Prime-LifeIn cele mai multe cazuri, Helicobacter Pylori nu este asociat unui tablou clinic specific. Daca simptomatologia descrisa anterior persista, se recomanda inceperea imediata a terapiei medicamentoase. Terapia presupune pe de o parte administrarea de antibiotice in masura sa elimine definitiv bacteria, iar pe de alta, prin intermediul inhibitorilor, se atenueaza aciditatea mediului in care aceasta este localizata.

In tratarea maladiei infective cu Helicobacter Pylori, este importanta adoptarea unei alimentatii corespunzatoare, alcaline, care sa includa pana la 5 mese pe zi, evitand astfel ca stomacul sa ramana gol prea mult timp. Pe langa dieta, produsele naturiste pot constitui remedii complementare in vindecarea si atenuarea simptomatica a inflamatiilor gastrice cauzate de Helicobacter Pylori.
Vezi aici tratamente naturiste pentru Helicobacter Pylori

Leave a Reply