9
Sep 21

Antibioticele sunt medicamente care combat infectiile cauzate de bacterii, fie prin eliminarea lor, fie prin inhibarea multiplicarii acestora. Este important de retinut faptul ca antibioticele trateaza afectiunile bacteriene, nu si pe cele virale, deoarece acestea din urma sunt cauzate de virusuri, alte microorganisme decat bacteriile. Unele dintre cele mai frecvente infectii virale, deci nu trebuie tratate cu antibiotice, sunt: raceala, gripa, bronsita, gastroenterita de origine virala, unele infectii ale sinusurilor, etc.. Daca administrezi antibiotice in cazul acestora, simptomele nu se vor imbunatati, dar pot avea efecte contraproductive. Respectiv, poti dezvolta rezistenta la antibiotic, pot aparea reactii adverse, iar flora intestinala se poate modifica.

Mai mult, un antibiotic nu trateaza orice infectie bacteriana. Asta se datoreaza faptului ca fiecare tip de bacterie are caracteristici specifice si de aceea este necesar un antibiotic specific. Una dintre cele mai comune clasificari ale antibioticelor diferentiaza doua tipuri de antibiotice: antibiotice cu spectru larg, care actioneaza asupra multor specii de bacterii, si antibiotice cu spectru redus, care actioneaza asupra unui grup restrans de bacterii.

O alta clasificare a antibioticelor imparte acest tip de medicamente in:

  • ulei-oregano-30ml-ProvitaAntibiotice naturale – care se gasesc in natura, respectiv sunt substante in plante.
  • Antibiotice semisintetice – a caror compozitie chimica este modificata pentru a imbunatati proprietatile medicamentului.

Pentru ca noi, la sanavita.ro, ne dedicam remediilor naturale, in continuare iti prezentam cele mai eficiente antibiotice naturale, dar si beneficiile acestora pentru sanatate. Citeste articolul nostru pana la final si alege produsul care promite ameliorarea starii tale de sanatate!

Cinci antibiotice naturale cu eficienta dovedita

Oregano salbatic – aceasta planta a fost creditata cu proprietati imune si antioxidante, dar ea are si proprietati antiinflamatoare. Studiile arata ca oregano salbatic se numara printre cele mai eficiente antibiotice naturale, mai ales atunci cand este folosita ca ulei. Uleiul de oregano salbatic are in compozitie o substanta activa, numita carvacrol, care are proprietati antifungice, antiparazitare si efect antibacterian. Testat in laborator, carvacrolul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai puternice antiseptice. Chiar si in cantitati mici, acest ingredient activ ucide o mare varietate de agenti patogeni, cum sunt bacteriile, ciupercile, parazitii.

5766-Oregano_Oil-732x549-thumbnail-732x549Oregano salbatic contine, insa, patru grupe de substante chimice cu efecte vindecatoare: fenoli, intre care carvacrolul si timolul cu proprietati antiseptice si antioxidante, terpene (au proprietati antiseptice, antivirale, antiinflamatorii si anestezice), linalool si borneol, doua lanturi de alcool cu proprietati antivirale si antiseptice. Doi agenti antifungici ai acestor lanturi, care se gasesc din belsug in uleiul de oregano sallbatic, sunt acetatul linalin si geraniolul. Desi eficacitatea este data de efectul combinat al acestor componente, rolul principal il joaca, tutusi, carvacrolul. Un studiu efectuat la Universitatea din Georgetown sugereaza ca acest compus este chiar mai puternic decat penicilina, streptomicina ori vancomicina.

Urmareste, insa, cu atentie modalitatea de administrare a uleiului de oregano salbatic, pentru a beneficia la maxim de proprietatile lui. Poti cumpara ulei de oregano salbatic de pe aici.

Echinaceea – aceasta planta erbacee este utilizata de zeci de ani pentru tratarea ranilor si infectiilor. Un studiu publicat in Journal of Biomedicine and Biotechnology raporteaza ca extractul de echinaceea poate ucide multe tipuri de bacterii, inclusiv Streptococcus Pyogenes, responsabil pentru faringita streptococica, o afectiune a faringelui si amigdalelor. De asemenea, aceasta planta este benefica in cazul fasceitei necrozante, o infectie care poate distruge pielea si tesuturile subcutanate. Polizaharidele echinaceei stimuleaza activitatea macrofagelor, a celulelor sanguine care ajuta la distrugerea bacteriilor si a altor invadatori. De asemenea, compozitia plantei activeaza productia de interferon, o proteina care protejeaza celulele impotriva bacteriilor si virusurilor.

Propolis – din cele mai vechi timpuri, propolisul a fost utilizat pentru vindecarea ranilor, dar si in tratamentul infectiilor bucale si ale gatului, gratie proprietatilor sale antiseptice si bactericide. Tehnologizarea, insa, a permis sa cunoastem mai in detaliu compozitia propolisului si sa descoperim noi utilizari ale acestui ingredient. Astfel, se cunoaste efectul antibacterian al propolisului, activ impotriva celor mai frecvente microorganisme patogene, precum Salmonella, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, etc.. Actiunea este exercitata in principal de flavonoidele din propolis (galangina, pinocembrina), dar si de acizii fenolici, cafeici si ferulici. Pe langa actiunea antibacteriana, propolisul este si un bun imunomodulator, fiind atat un imunostimulant, dar si imunopresor. Favorizeaza fagocitoza si formarea de anticorpi, crescand rezistenta la infectii.

Argint coloidal – nici o bacterie, virus, ciuperca, drojdie sau microb nu poate trai intr-un lichid in care exista o singura particula de argint, deoarece acest metal poate ucide aceste substante in doar cateva minute. De aceea, argintul coloidal a fost considerat un super antibiotic inca de la mijlocul secolului al-XX-lea. Obtinut prin electroliza argintului pur in apa distilata, argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice germicide naturale. O doza adecvata din acest antibiotic natural nu prezinta efecte secundare sau reactii adverse. Este capabil sa consolideze sistemul imunitar, prevenind sau ameliorand bolile infectioase, gripa, raceala, etc..In plus, este un element care ajuta la eliminarea toxinelor si favorizeaza oxigenarea celulara.

Rozmarin/Ulei de rozmarin – rozmarinul contine peste patruzeci de substante antibacteriene si peste douazeci antivirale. Infuzia de rozmarin, dar si uleiul de rozmarin, ajuta la combaterea bacteriilor care afecteaza sistemul respirator si tractul intestinal. Aceasta planta contine Vitaminele C si E, caroten, fier si acid folic. In plus, uleiul de rozmarin actioneaza ca un stimulent al sistemului circulator si  ca antifungic.

Orice antibiotic natural ai alege, citeste cu atentie prospectul sau solicita sfatul medicului, pentru a beneficia la maxim de proprietatile sale. Intra si pe sanavita.ro pentru mai multe remedii naturale!

Leave a Reply